Update coronavirus 9 november 2020

De afgelopen tijd hebben we vanuit de club de ontwikkelingen rondom de besmettingen in Twente nauwlettend gevolgd. Het lijkt er nu gelukkig op dat de opgaande trend is gebroken. Voor ons het moment om alvast na te denken over hoe we weer meer aan voetballen toe kunnen komen. Onze lijn voor de komende weken is als volgt.

Zodra de veiligheidsregio het risiconiveau afschaalt van ‘zeer ernstig’ naar ‘ernstig’:

  • Zijn onderlinge oefenwedstrijden tussen BWO teams weer mogelijk. Teams die tegen elkaar
    willen oefenen kunnen dan weer op zaterdagen tegen elkaar spelen;
  • Maken we het mogelijk om op zaterdag te trainen, voor zover er voldoende ruimte is op de
    velden en;
  • Organiseren we een wedstrijddag voor de jongste teams (onder 13 jaar) onder begeleiding van
    Geert Veldhuis c.s.

We houden het dashboard van de veiligheidsregio goed in de gaten en laten jullie weten zodra bovenstaande in werking kan treden.

Trainingen onder de 18 jaar zijn en blijven gewoon toegestaan. We willen benadrukken dat de trainingen in deze periode op basis van vrijwilligheid zijn. Mocht je door de omstandigheden liever niet komen trainen of training willen geven, dan respecteren we dat natuurlijk als club.

Verder gelden onverminderd de regels die al sinds maart van kracht zijn voor onze veiligheid en gezondheid. De 1,5 meter afstand en hygiëne maatregelen blijven het allerbelangrijkst. Kantine en kleedkamers blijven gesloten tot het moment dat deze weer worden vrijgegeven door het kabinet.

KNVB competitievoetbal zal nog wel enige tijd op zich laten wachten. We vertrouwen erop dat in de tussentijd met bovenstaande weer wat meer voetbal mogelijk wordt voor iedereen die daar aan toe is. In de tussentijd: let op elkaar en blijf gezond!

Lisette Veltkamp – Handbal

Marco Kerstens – Wedstrijdsecretaris jeugdcommissie

Rene Krakers – Vrijwilligers coördinator

Mark Pastoor – Coördinator corona aanpak

Han Ros – Dagelijks Bestuur