UPDATE CORONAVIRUS 29 november 2020

Op 9 november hebben we jullie geïnformeerd over onze corona-routekaart. We hebben daarin het zoveel mogelijk voorkomen van besmettingen binnen de club zwaar laten weten. Dat deden we in het besef dat we met onze maatregelen strenger waren dan de RIVM maatregelen. We zijn blij dat de maatregelen binnen onze club hebben gewerkt. We merken nu ook dat de behoefte om weer meer te kunnen voetballen groeit onder onze leden. We hebben daarom als dagelijks bestuur een nieuwe afweging gemaakt van alle belangen die in het geding zijn en het volgende besloten: Vanaf 1 december 2020 zijn onderlinge oefenwedstrijden tussen BWO teams weer mogelijk. Tevens zijn trainingen van 18 jaar en ouder in groepen van vier ook weer toegestaan.

Teams kunnen vanaf heden weer tegen elkaar oefenen en gebruik maken van de zaterdagen. Uiteraard zullen dan wel de velden gereserveerd moeten worden.

Trainingen onder de 18 jaar zijn en blijven gewoon toegestaan. We willen benadrukken dat de trainingen in deze periode op basis van vrijwilligheid zijn. Mocht je door de omstandigheden liever niet komen trainen of training willen geven, dan respecteren we dat natuurlijk als club. Verder houden we vast aan de andere sporen uit onze routekaart. Wanneer het risiconiveau in de veiligheidsregio Twente wordt afgeschaald maken we het mogelijk om op zaterdag te trainen, voor zover er voldoende ruimte is op de velden.

5 december organiseren we een wedstrijddag voor de jongste teams (onder 13 jaar) onder begeleiding van Geert Veldhuis c.s. Nadere informatie volgt via de leiders van deze teams.

Verder gelden onverminderd de regels die al sinds maart van kracht zijn voor onze veiligheid en gezondheid. De 1,5 meter afstand en hygiëne maatregelen blijven het allerbelangrijkst. Kantine en kleedkamers blijven gesloten tot het moment dat deze weer worden vrijgegeven door het kabinet.

KNVB competitievoetbal zal nog wel enige tijd op zich laten wachten. We vertrouwen erop dat in de tussentijd met bovenstaande weer wat meer voetbal mogelijk wordt voor iedereen die daar aan toe is. In de tussentijd: let op elkaar en blijf gezond!

Hoog de vaan!
Dagelijks Bestuur BWO