In memoriam: Willy Engbersen

Een waar clubicoon is heen gegaan

Op maandag 20 februari jl. kregen we het droevige bericht dat Willy Engbersen is overleden. Willy was nauw betrokken bij ‘zijn’ jongens van BWO 1. Elke wedstrijd, in weer en wind konden we rekenen op dat bekende gezicht met hoed en stok, langs de lijn. Bij kampioenschappen stond Willy bij ons op de platte wagen door de Noork en genoot hij een dag later van het feestje bij de Blauwe Engel, waar hij als de grote man met de taxi werd afgezet en opgehaald.

Elk jaar werden we bij Willy uitgenodigd om in de sauna te komen zitten. De sauna was eigenlijk niet zo van belang. Willy wou gewoon een lekker potje kaarten, een pilsje drinken met zijn muiters. Als het dan laat genoeg was brachten we Willy keurig naar bed om vervolgens enkele uurtjes later Willy weer te verwelkomen omdat we zelf niet naar huis konden komen.

Als het wat minder ging met de resultaten bij het 1e elftal werd Willy ingeschakeld voor een donder speech met als resultaat dat de eerste volgende wedstrijden gewonnen werden.

De anekdotes van onze generatie zijn ontelbaar. Maar ook voor de generaties voor ons is Willy van grote betekenis geweest. Willy is in de jaren 70 – 80 leider geweest van het 1e elftal en is kantine beheerder geweest, waarvoor BWO Willy veel dank is verschuldigd.

Tijdens de wedstrijd BWO – Reutum op 5 maart zal er een minuut stilte in acht worden genomen en speelt BWO met rouwbanden.

Een markante persoonlijkheid is heen gegaan. Op naar je laatste reis, Hoog de vaan.