HANDBAL

BWO is een sinds 1950 een omnivereniging. Mede dankzij een enthousiast aantal vrijwilligers is de handbal een sportieve maar ook zeker een gezellige tak binnen de vereniging. Sinds 2020 hebben de mannen van Donar zich aangesloten bij BWO.

Ons dames 1 speelt in de Eerste Klasse. Onze thuiswedstrijden spelen we altijd in de sporthal  ‘t Hoge Vonder te Deurningen. Bekijk hier het actuele programma.

Heren 1 speelt Hoofdklasse in een samenwerkingsverband met Handbal Twente. Zij spelen hun thuiswedstrijden in Veldwijk in Hengelo. Bekijk hier het actuele programma.

Naast wedstrijdsport is er ook veel breedtesport bij BWO! Een weekendteam (Dames 2) dat dus haar wedstrijden in het weekend speelt. Maar ook twee Doordeweekse teams (Recreanten 1 & 2) die dus op een trainingsavond door de week haar wedstrijden heeft. Een erg leuke, gezellige maar ook sportieve groep!

Een positieve ontwikkeling is de aanloop van nieuwe leden de afgelopen jaren, zo hopen wij binnen enkele jaren met alle leeftijdsgroepen weer actief deel te nemen aan de verschillende competities. Natuurlijk is er voor iedereen de mogelijkheid om eens te komen kijken bij wedstrijden en/of trainingen. Het is zelfs zo dat je altijd kosteloos een paar keer een proeftraining mag volgen, zowel bij de jeugd als senioren. Voor meer informatie of aanmelden voor een proeftraining kun je contact opnemen met bwo@handbal.nl.

Speciaal voor jongens die geinteresseerd zijn in handbal is er Handbal Twente. Deze groep traint in diverse sporthallen in en rondom Hengelo. Ze blijven wel lid van hun eigen vereniging maar trainen en spelen dus samen. Op hun website meer informatie: www.handbaltwente.nl.  We hopen over een paar jaar net zoveel groei te zien in meisjes handbal als in jongenshandbal! Dus jongens meld je aan voor een proeftraining! bwo@handbal.nl

Verder organiseert BWO voor haar jeugd o.a. een jeugdkamp, dropping enz. In de zomer gaan we beachhandballen op onze, in 2019 aangelegde, beachvelden!

Hieronder vindt u enige algemene gegevens over de organisatie binnen de afdeling handbal.

Teams


TeamTrainingstijden 2020/2021Locatie
Dames 1dinsdag 19.00 – 20.30
donderdag 19:00 -20:30
Sporthal CT Stork Hengelo
Dames 2dinsdag 20:30 -21:30Sporthal CT Stork Hengelo
Recreanten 1 & 2dinsdag 20.30 – 21.30Sporthal CT Stork Hengelo
C-jeugddinsdag 19.00 – 20.00Sporthal CT Stork Hengelo
donderdag 19:00 – 20:00Sporthal CT Stork Hengelo
D-jeugddinsdag 18:00 – 19:00Sporthal CT Stork Hengelo
donderdag 18:00 – 19:00Sporthal CT Stork Hengelo
E-jeugdwoensdag 16:00 – 17:30Sporthal Hasseler Es
F-jeugd & kabouterswoensdag 15.30 – 16.30Sporthal Hasseler Es

Groepsindeling


kabouters6 jaar en jonger
F- jeugd 7 en 8 jaar
E-jeugd 9 en 10 jaar
D-jeugd 11 en 12 jaar
C-jeugd 13 en 14 jaar
B-jeugd15 en 16 jaar
A-jeugd17 en 18 jaar
Senioren19 jaar en ouder

Tenue


ShirtBlauw / Wit
BroekKobalt blauw
SokkenWit
SchoenenNaar eigen keuze, let op; in de meeste sporthallen zijn zwarte zolen niet toegestaan.

LEID(ST)ER EN TRAIN(ST)ERS

Binnen onze afdeling handbal zijn wij geheel afhankelijk van leidsters en leiders die jaarlijks veel de vrije uren besteden aan het (op)leiden van een team. Vragen betreffende het team kunt u dan ook aan haar/hem stellen. Zij bezoeken met enige regelmaat de trainingen, regelen vervoer, begeleiden activiteiten etc.

BWO heeft ook een betaalde trainer binnen de geledingen, dat is de trainer van Dames 1 en Heren 1 & 2. Dit is een gediplomeerde trainer en/of heeft door jarenlange ervaring de juiste kijk op het spelletje.

Vanaf de E-jeugd bieden wij de mogelijkheid om 2x per week te trainen (uitzonderingen daargelaten. In ieder geval 1,5 uur training per week vanaf E).

Samenstelling team

Aan het begin van het seizoen wordt de samenstelling van het team bekend gemaakt. Dit gaat in overleg met de trainers, en leid(st)ers voor het betreffende team.

Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan horen wij dit graag van u: bwo@handbal.nl.