Even voorstellen: de nieuwe hoofd keeperstrainer van ksv BWO.

Mijn naam is Jurrien Dekter en ik ben opgegroeid in de wijk Groot Driene (geboren in de Noork) en mijn voetbalactiviteiten destijds gestart bij Juliana’32 waar ik vanaf de E1 ben gaan keepen. Knieproblemen zorgden ervoor dat ik na mijn laatste jaar in de A1 ben gestopt.

Toen mijn zoon (toen woonachtig in de wijk Slangenbeek) op 6-jarige leeftijd wilde gaan voetballen ben ik destijds toch weer in het voetbalwereldje terechtgekomen, in heel veel verschillende disciplines die voor een groot deel ook nog eens samenvielen.

Bij ATC’65 heb ik ook het keepersvak weer opgepakt echter alleen nu vanaf de andere kant. Dat was de start van 15 jaar lang keeperstrainingen, waarvan een heel groot deel samen met de keeperstrainer Senioren, waarbij al snel de training werd uitgebouwd en de volledige groep jeugdkeepers deelnam aan de keeperstrainingen die we op één avond verzorgden voor alle jeugdkeepers.

In die 15 jaar veel geleerd… deelgenomen aan o.a. een paar van de beroemde keepersdagen van het Twents Keeperscollectief, trainerscursus gedaan van Maarten Arts (oud keeperstrainer FC Utrecht in de periode van o.a. Michel Vorm) maar na 15 jaar was helaas het vuur er een beetje uit en besloot ik de “trainershandschoenen” aan de wilgen te hangen.

En toch…het vuurtje blijft schijnbaar altijd een beetje smeulen, want een appje einde zomer van dit jaar was voldoende om het weer op te laten laaien.

Binnen BWO was men op zoek naar een keeperstrainer/coördinator voor de jeugdkeepers, en na het eerste gesprek met Rogier en Hans (TC) voelde het direct als de juiste klik!

Vanaf 1 oktober ben ik in eerste instantie gestart met het overnemen van de trainingen van Gert Kampjes die een enthousiaste groep keepers achterliet op sportpark de Noork. Dit om in ieder geval de trainingen niet stil te laten vallen.

Na een aantal weken is de groep inmiddels uitgebreid en motiveren de keepers elkaar onderling om te komen trainen; gaaf! Het geeft enorm veel voldoening en plezier om dit te mogen doen!

Ik heb inmiddels met de TC de ideeën besproken en we gaan na de winterstop het concept uitrollen om alle jeugdkeepers de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan de keeperstrainingen. Dan komt 15 jaar ervaring wel van pas!