BWO organiseert voetbaltrainingen i.s.m. ASM-oefenvormen

Beweegarmoede

” Kinderen én volwassenen zijn minder motorisch vaardig en minder fit “

Door technologische ontwikkelingen als mobiele telefoons, spelcomputers en digitale media groeien kinderen op in een andere beweegcultuur, waarin het buitenspelen geen hoofdrol meer speelt. Kinderen sporten minder en zitten vaker. Zij missen het plezier in bewegen. Kinderen stoppen eerder met sport en zijn ook op latere leeftijd minder gemotiveerd om te bewegen.

We bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Dit is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken zoals gezondheid, fitheid, creativiteit , maar ook voor prestaties in de sport. Dit leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling en een verhoogde kans op gezondheidsproblemen, uitval en blessures.

Het ASM model willen we bij BWO graag implementeren. Zover zijn we uiteraard nog niet bij BWO, maar de ambities om dit binnen onze jeugdopleiding te realiseren is er zeker.

Daarom willen we starten met 4 trainingen op de vrijdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur. De data zijn 28-10-22, 04-11-22, 11-11-22 en 18-11-22.

Locatie: Sportpark de Noork, complex van BWO.
Voor wie: alle jeugdspelers/sters van BWO t/m de O11.

Kosten: 5 euro voor 4 trainingen, van het geld gaan we ASM materialen aanschaffen. Graag contant te voldoen bij de 1e training op vrijdag 28-10-22.

Opgave: per mail bij Geert Veldhuis: gveldhuis@rocvantwente.nl