BWO jeugdkamp 2018

Elk jaar gaan we begin juni met een groep enthousiaste leiders en met nog enthousiastere kinderen op kamp. Nadat we in 2016 ineens overspoeld werden met aanmeldingen en veel kinderen teleur moesten stellen omdat de animo vele malen groter was dan onze kamplocatie, zijn we vorig jaar bij de Kroeze Danne in Ambt Delden terecht gekomen. Een grote locatie met veel buitenruimte, zoals grasvelden, voetbalvelden, zwembad, speeltuin en zwemwater. Heerlijk om met een grote groep kinderen naartoe te gaan. Even waren we bezorgd of we wel voldoende aanmeldingen zouden krijgen, maar ook afgelopen jaar zaten we een dikke week na de start van de inschrijving al weer helemaal vol. Wanneer uw kind graag mee wil op kamp, dan is het niet alleen van belang om de data van het volgende kamp ( zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018) op de kalender te zetten, maar ook de datum waarop de uitnodiging voor het kamp de deur uit gaat (vrijdag 13 april 2018). De uitnodigingen worden op deze datum via de teamleiders verspreid, maar zijn dan ook te downloaden op de website van BWO én op onze eigen Facebookpagina ‘BWO jeugdkamp 2018’. Op onze Facebookpagina (alleen voor leden) vindt u altijd de meest actuele informatie over ons kamp. Tijdens het kamp wordt u hier ook op de hoogte gehouden van wat we allemaal beleven.

Het is best spannend om je kleine mannetje of meiske mee te laten gaan op zo’n groot kamp. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Misschien helpt het als u een beetje weet hoe het gaat op zo’n kamp.

Ervaren kamp-gangers weten het al. Wij hebben onze leiding ingedeeld op kamerleiding, jeugdleiding en de kamporganisatie. De kamporganisatie organiseert het kamp en zorgt tijdens het kamp dat alles volgens planning verloopt.

De kamerleiding heeft de verantwoordelijkheid voor de kinderen van de ‘hun’ kamers. De kamerleiders zullen u op de dag van aankomst opwachten bij de kamers. Zijn er bijzonderheden op kamp, dan is dit de leider van uw kind waaraan u dit kunt melden. Deze leider is ook het eerste aanspreekpunt van uw kind. De kinderen liggen in principe bij hun eigen team op kamer en indien mogelijk wordt een ‘bekende’ leider gekoppeld.

De jeugdleiding heeft de taak om het kamp tot een succes te maken. Zij zorgen voor verschillende spelonderdelen, maar zij moeten er vooral voor zorgen dat alle kinderen het naar hun zin hebben op het kamp. De afgelopen jaren hebben ze dat geweldig gedaan, dus we hebben er alle vertrouwen in dat dit ook dit jaar weer goed komt.

Ieder jaar hebben we ook altijd een aantal kinderen die om verschillende redenen medicatie nodig hebben. Hiervoor zetten we altijd één van onze kamerleiders met BHV in. Zij zal de kinderen met medicatie (en hun ouders) bij de aankomst op zaterdag te woord staan.

Tijdens het kamp zijn er een aantal onderdelen die elk jaar terug komen. We starten elk jaar met een introductiespel. In groepjes moeten ze in een spelvorm vragen stellen aan de leiders. Dit spel heeft maar één doel: alle kinderen moeten een keer contact maken met alle leiders. Ze leren de leiders op deze manier wat beter kennen en durven daarna tijdens het kamp hopelijk makkelijker contact te maken als er iets is. Dit spel leidt altijd tot hilarische vragen, zoals een kale kampleider vragen of hij blond haar heeft ?!

Verder staat er altijd een spellencircuit en een toernooi (handbal/voetbal) op het programma. Ook het springkussen en de buikschuifbaan zijn vaste onderdelen van het kamp. En natuurlijk is er ’s avonds een (spannend) avondspel. Afgelopen jaar hadden we voor het eerst in jaren weer een ‘bonte avond’ en gezien het succes van deze avond, zal de bonte avond ook dit jaar weer op het programma komen. Als het weer het toe laat, gaan we uiteraard ook nog lekker zwemmen. Ook dit jaar gaan we er weer een mooi programma van maken!

Twijfelt u nog, weet dan dat wij de zorg voor uw kind zeer serieus nemen en dat we er alles aan zullen doen om ze een leuk, enthousiast én veilig kamp te bezorgen, zodat u ze zondag zwaar vermoeid maar hopelijk heel gelukkig weer op kunt halen.

Belangrijke data:

Vrijdag 13 april 2018  Uitnodigingsbrief/ start inschrijving
Zaterdag 28 april 2018 Sluiting inschrijving
Week 19 Bevestigingsbrieven worden gemaild
zaterdag 9 juni 10:15 uur Start BWO jeugdkamp 2018

Wij gaan zo langzamerhand weer starten met de organisatie van het kamp. We hopen weer veel enthousiaste en blije gezichten te mogen begroeten op zaterdag 9 juni!
Met vriendelijke groet,

René Guilonard, Berry Donker, Jordy Olde Kalter en Natascha Schipper BWO jeugdkamp organisatie 2018